Historie

De rijke historie van Van Wijk Maritiem

Het varen met sloepen is sinds het begin van de jaren 80 uitgegroeid tot een ware rage. Toonaangevende watersportbladen als de Waterkampioen, de Vaarkrant en zelfs het Duitse blad Boote geven Van Wijk Maritiem hiervan de schuld. Een schuld die we graag op ons nemen.

Van Wijk-motorsloepen zijn sloepen met karakter. Een karakter dat is geworteld in een Noorse ‘spitsgatter’. Een robuuste open werkboot met spits toelopende achtersteven die in de jaren 60 alom werd gebruikt door Noorse nettenvissers. Deze boot stond model voor de Van Wijk 21, een ontwerp van de vaste ontwerper van alle Van Wijk-sloepen, ‘naval architect’ Pieter Beeldsnijder.

‘Sloep der sloepen’

De Van Wijk 21 was direct een groot succes. Al snel ontstond er vraag naar een groter en een kleiner model. Dat werden de Van Wijk 830 en de Van Wijk 550. Beide modellen liepen in het begin van de jaren 90 van stapel en werden enthousiast ontvangen. In 1996 kreeg de Van Wijk 21 een update en een nieuwe typeaanduiding in centimeters: de Van Wijk 621. De rompvorm van de ‘sloep der sloepen’ bleef hetzelfde. Zowel het zitcomfort als de vaareigenschappen werden verbeterd door vernieuwingen aan het interieur, de buiskap, de motorkast en de motorfundatie.

Innovaties

Naarmate meer schippers het plezier van het sloepvaren ontdekten, ontstond ook de behoefte aan meer luxe en comfort om langere tochten te kunnen maken. Begin deze eeuw speelde Van Wijk Maritiem hierop in met twee revolutionaire modellen: de Van Wijk 1030 en de Van Wijk 910. Beide voorzien van een vaste opbouw, maar nog steeds met de karakteristieke eigenschappen en beleving van een echte Van Wijk.

Als toonaangevend sloepenbouwer blijft Van Wijk Maritiem met voortdurende innovaties inspelen op de wensen van klanten en actuele technische ontwikkelingen. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van de Van Wijk 621 Lounge en, in 2009, de Van Wijk 830 Innovator.

Noblesse oblige

Anno 2017 hebben we bijna 1000 Van Wijk-motorsloepen gebouwd. Enthousiaste Van Wijk-schippers zijn overal te vinden: op grote en kleine binnenwateren en langs de kusten. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld. Bijvoorbeeld als tender van luxe superjachten.

‘Noblesse oblige’. Bij de verdere ontwikkelingen blijven de hoge eisen die Van Wijk Maritiem aan zichzelf stelt de norm. Daarbij laten we ons graag door u inspireren. Met tal van opties kan elke Van Wijk-motorsloep geheel naar wens worden ingericht en afgebouwd. Sportief en op snelheid. Of uiterst luxe en comfortabel. Uiteraard bij de bouw van een nieuw schip, maar ook bij bestaande sloepen. Bijvoorbeeld met het Van Wijk Refit-programma.

De Van Wijk-motorsloep was en is nog steeds toonaangevend in de wereld van het sloepvaren. Kenners kiezen het origineel.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten